A tanszékünk programjai a Kutatók éjszakáján

A tanszékünk programjai a Kutatók éjszakáján
11/27

2020. november 27.

online

11/27

2020. november 27. -

online


Idén a KUTATÓK ÉJSZAKÁJA online zajlik. A tanszékünk munkatársai, illetve a tanszékhez kapcsolódó diákműhelyek tagjai több előadással és videóval is készülnek az eseményre.

SZAVAKKAL TÖRTÉNŐ BÁNTALMAZÁS 47 MÓDJÁról beszél Borbás Gabriella Dóra interaktív online előadásában 18 órától és 20 órától. A program regisztrációköteles.

Vladár Zsuzsa online előadása 19.00 órától AZ ELTŰNT PARADIGMA NYOMÁBAN: GYARMATHI SÁMUEL ÉS A KORAI NYELVHASONLÍTÁS címmel tekinthető meg. Ez a program is regisztrációköteles.

20.30-tól és 21.30-tól lehet részt venni (regisztrációt követően) Bencze Norbert SIKERESEN AZ ELSŐ RANDIN? TIPPEK ÉS TRÜKKÖK VS. A NYELVI VALÓSÁG című előadásán.

Sipos Cintia videóra rögzített előadása bármikor megtekinthető. Az előadás címe: HÁROM RÉGI MAGYAR GRAMMATIKA – AVAGY NYELVTANOK KAZINCZYÉK ELŐTT.

Az MTA-ELTE Lendület Lingvális Artikuláció Kutatócsoport, azaz Csapó Tamás Gábor, Deme Andrea, Gráczi Tekla Etelka, Juhász Kornélia és Markó Alexandra videója azt mutatja be, hogy HOGYAN KÉSZÜL A NYELVULTRAHANGOS VIZSGÁLAT. A videó bármikor megtekinthető.

Maronics Lilla előadása, a BESKATULYÁZVA -- AUTISZTIKUS NARRATÍVÁK NYELVÉSZ SZEMMEL szintén bármikor megtekinthető.